logo logo logo

Markiezen

markiezen-3 markiezen-1

Dé mooiste vorm van zonwering van vandaag de dag is de markies. De meest optimale zonwering gekoppeld aan een nostalgische uitstraling. Van welke kant de zon ook komt een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon dient de markies ook als een verfraaiing aan de gevel door de nostalgische uitstraling. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook bij een modernere bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen.

Materiaal

De mogelijkheden van markiezen zijn legio, echter aNivo biedt u uitsluitend duurzame materialen aan.

Modellen

Bij markiezen wordt meestal gesproken over drie types: Tevens is het tegenwoordig ook mogelijk om speciale vormen te leveren, zoals rond, hoekig of schuin. Kortom, vele mogelijkheden!

Standaard model

standaard model standaard model Het meest voorkomende model is het standaard model. Dit model, waarbij de uitval gelijk is aan de werkhoogte, wordt gebruikt in normale situaties waarbij geen doorloop nodig is.Pet-model

pet model pet model Het pet-model, waarbij de uitslag een vorm van een pet heeft, heeft altijd een uitval welke groter is dan de werkhoogte. Dit model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. Bijv. wanneer er een pad o.i.d. onder uw raam doorloopt, boven (terras)deuren, etalage ramen etc. Ook wanneer u uw vrije uitzicht wilt behouden kunt u gebruik maken voor een werkhoogte die kleiner is dan de uitval.Klap-model

klep model klep model Het klap-model, of uitslagmodel, is geschikt voor situaties waarbij een grote uitval noodzakelijk is, maar estetisch of praktisch verantwoord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote deuren die naar buiten opendraaien, grote etalage ruiten etc.Meer inspiratie nodig?

Bekijk meer voorbeelden met markiezen als u wilt zien hoe markiezen zouden kunnen staan bij uw huis. Meerdere kleuren, meerder patronen en meerdere soorten huizen.