logo logo logo

Lamellen

Lamellen zijn door de jaren heen een productgroep die zo multifunctioneel is gebleken, dat er bijna geen kozijn is te bedenken waar geen lamellen voor kunnen hangen. Lamellen zijn er in honderden kleuren, diverse breedtes en uitvoeringen.

Kunststof lamellen

De kunststof lamel is de meest verkochte lamel, daar deze in bijna alle kleuren te koop is en goed te reinigen is. Het vooroordeel dat deze lamel “koud en geen warmte uitstraalt” is een vooroordeel, want als u het aantal kleuren en de diverse breedtes ziet is er juist meer mogelijk met dit type lamel.

Aluminium lamellen

De aluminium lamel is evenals de kunststof lamel zeer goed toepasbaar in de meeste ruimtes, maar geeft een extra dimensie aan de uitstraling. D.w.z. in een modern en strak interieur komt deze lamel perfect tot zijn recht.

Stoffen lamellen

De stoffen lamel straalt meer warmte uit dan de kunststof variant, d.w.z. met stof kun je een transparanter eindresultaat bereiken. Evenals de kunststof lamel is deze in bijna alle kleuren te leveren. De reiniging is echter wat moeilijker. Er zijn lamellen die zelfs machinewasbaar zijn, maar de meeste zullen met de handwas gereinigd moeten worden. Daar de coating op de lamel niet eindeloos dik is, zal dit ten koste gaan van de stabiliteit van de lamel.

Verticale lamellen

Verticale lamellen Behalve de horizontale lamellen (in de volksmond Luxaflex genoemd, hoewel dat eigenlijk een beschermde merknaam is), hebben we ook verticale lamellen in ons assortiment. In onze showroom kunnen we u informeren over wat er mogelijk is, maar u kunt ook op andere wijze contact met ons opnemen.