• image

    Comfort

    Wonen en leven - het hele jaar door

Infrarood sauna's

saunaAnivo Infraroodcabines

Een stralende gezondheid dankzij een cabine met infrarood technologie. Baden is van alle tijden, maar de eersten die er een echte lichaamscultus op nahielden, waren de oude Grieken en Romeinen.


Het grote verschil.

Wat de Finnen vroeger deden, zal best wel deugd gedaan hebben. Maar vandaag gaat het er een stuk comfortabeler aan toe. Zeker in een infraroodcabine. 


Maar waar zit nu precies het grote verschil?


In een 'gewone' sauna, wordt de luchttemperatuur opgevoerd tot 80°-100°C. Om de hitte draaglijk te houden, wordt er water verdampt. Je lichaam warmt op en je begint te zweten om die lichaamswarmte af te voeren. Samen met dit vochtverlies, raak je ook bepaalde gifstoffen kwijt uit je lichaam. Dat is ook de bedoeling van een sauna. Het grote verschil met een infraroodsauna zoals die van MN-Wellness, is dat niet de omgevingstemperatuur oploopt, maar dat de infraroodstralen rechtstreeks inwerken op je lichaam. Dat is uiteraard veel efficiënter want bij een traditionele sauna gaat er heel wat warmte, en dus energie, verloren. Een bijkomend voordeel is dat de warmte veel draaglijker is. Je kunt de omgevingstemperatuur trouwens zelf instellen. Je hoeft de hitte bij dit systeem ook niet zo extreem op te drijven omdat er geen warmte verloren gaat.

Wat doet infrarood licht?
Infraroodstralen dringen diep door in je lichaam en drijven je lichaamstemperatuur op. Door de warmte en de energie die je lichaam absorbeert, wordt je afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingsproces impulsen. Dat verklaart meteen waarom trouwe saunabezoekers minder vaak verkouden zijn.
Maar een MN-Wellness infraroodcabine heeft nog meer troeven. Precies door het diep doordringen van de warmtestralen verbetert de bloeddoorstroming wat voor vele aandoeningen of klachten een weldaad is. De warmte doet je spieren goed en je krijgt tal van impulsen die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten. Zonder dat het je moeite kost bovendien.
infraroodbinnenEen MN-Wellness infraroodtherapie kan ook een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van uiteenlopende medische klachten. Studies hebben aangetoond dat een infraroodtherapie heilzaam kan zijn bij diverse medische klachten: reuma en artrose, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en stress, maar ook bij ernstigere aandoeningen. Zelfs diabetici en mensen met chronische darmaandoeningen zijn gebaat bij een infraroodtherapie.

Dimming Control ®
Standaard zijn alle infraroodcabines van MN-Wellness met een elektronisch bedieningspaneel uitgevoerd, inclusief Dimming Control ®. Het bedieningspaneel is zowel aan de buitenkant als de binnenkant van de cabine geplaatst. Aan de binnenzijde is het bedieningspaneel op handhoogte bevestigd, zodat u niet van de bank hoeft op te staan om het paneel te bedienen. Met behulp van onze elektronische bedieningspanelen kunt u op een simpele manier de door u gewenste temperatuur per 1°Celsius en per 1 minuut instellen. Ook kunt u daarop de door u ingestelde graden Celsius en minuten eenvoudig aflezen, als-ook de temperatuur in de cabine zelf. Omdat uw gezondheid het waard is! Vervolgens kunt u met ons Dimming Control ® System een keuze maken tussen transpireren of niet transpireren, met andere woorden de cabine instellen voor uitsluitend therapeutisch gebruik, of als infraroodsauna, of beide mogelijkheden combineren!


MN100 MN 140hoekMN140    

       Voor meer informatie, bezoek onze showroom

Actie

Terrasschermen

Terraschermen, de ultieme zonwering voor op uw terras!

aNivo is dealer van topmerk Weinor.

Kom kijken in de winkel voor het assortiment.

zonnescherm

Actie

Horren

Ook zo'n last van dat ongedierte in de zomer?

Laat horren plaatsen, en vergroot uw wooncomfort!

 

horren

 

 

Actie 3

Volg ons op Facebook!

We hebben een vernieuwde Facebook-pagina, like us en we houden u op de hoogte van het allerlaatste nieuws en acties!